IES La Foia: Trobada d’Escoles Valencianes

Versión Móvil

Idiomas / Languages

viernes, 17 de junio de 2011

Trobada d’Escoles Valencianes

Trobada d’Escoles Valencianes

El dissabte 4 de juny va tindre lloc a Ibi la XXIV trobada d’Escoles Valencianes de l'Alcoià i el Comtat. La trobada és un encontre que cada any està organitzat per un poble diferent, adreçat especialment a xiquets i xiquetes, però que poden gaudir persones de totes les edats. L’objectiu de la trobada és donar a conéixer l’ensenyament en valencià i divertir-se.

Més de 60 centres i entitats van omplir els carrers i places d'Ibi amb un fum d'activitats, des d'exposicions, tallers de tot tipus, berenenar amb gelats d'Ibi, contacontes, actuacions musicals i correfocs.

Aquesta activitat va saber reunir gent de tots els pobles del contorn i va tindre una gran participació dels centres educatius d’Ibi. El nostre centre no podia faltar a la cita, és per això que un grup de mares i professores de l’institut va organitzar un taller de reciclatge en el què vam fabricar collars, polseres i arracades.

La nostra participació en els actes de la trobada no va acabar ací, durant les jornades prèvies vam representar dues rondalles entre un grup d’alumnes de 1r de batxillerat, mares de l’AMPA, mares i alumnes del col·legi Felicidad Bernabeu, algunes professores, i en especial el iaio d’una alumna del centre que ens va demostrar que la il·lusió i les ganes de fer coses no té edat. Les dues rondalles que vam representar eren d’Enric Valor: "El rei Astoret" i "L’envejós d’Alcalà". Les representacions es van realitzar a Ibi, Castalla, Planes i Alcoi amb molt d’èxit.

Arran del tema de la trobada vam pensar aprofundir més en la figura d’Enric Valor i ens va sorgir la idea de celebrar una setmana cultural en la què diversos departaments de l’institut vam treballar des de diferents vessants tot el llegat d’aquest autor. Cal destacar l’activitat “Contem rondalles al racó del foc” en què vam simular en l’entrada de l’institut el menjador d’un mas, i allí, l’alumnat escoltava les rondalles que personatges diversos venien a contar, entre ells, una iaia de Cocentaina, un llaurador de Planes i una dona d’Ibi.
Publicar un comentario

Libros: intercambia, vende, compra, regala...

Libros: intercambia, vende, compra, regala...
Click en la imagen para abrir formulario